Följ GO MO Group AB

Ditt viktigaste nyårslöfte: Bli digitalist

Pressmeddelande   •   Jan 30, 2017 14:22 CET

2017 spås bli ett bra år. Svenska företag ser ljust på framtiden. Samtidigt har kunskapsluckorna i vår digitaliserade värld troligtvis aldrig varit större. Ska 2017 bli ett framgångsår så måste digital kompetens bli ett krav för att få sitta på ledande positioner i svenska bolag.

Idag har nio av tio svenskar köpt varor eller tjänster på nätet enligt IIS.
För oss som dagligen arbetar med digital marknadsföring är det därför helt orimligt hur åtta av tio styrelsemedlemmar i svenska bolag saknar digital kompetens, detta enligt Dagens Industris senaste granskning. Hur ska svenska bolag kunna vara konkurrenskraftiga när de som leder bolagen saknar kunskap om en av vår tids största samhällsförändringar, digitaliseringen?

Samtidigt visar höstens undersökningar från Google och Boston Consulting Group att nordiska och svenska marknadsavdelningar ligger efter i den digitala utvecklingen och upplever att de inte får möjlighet att kompetensutvecklas på området.

Som konsulter inom digital marknadsföring har vi alla sett det. Marknadschefen som beställer SEO utan att förstå vad hen beställer, eller som i samråd med vd:n bestämmer att satsningar på printreklam är bättre än att driva försäljning online trots att all data talar mot beslutet. Varför då? Jo, för att det känns bäst så.
Besluten grundas ofta på okunskap och otillförlitlig data som i slutändan ofta ger dåliga resultat. Viktiga marknadspengar slängs i den sjö av okunskap som de senaste åren bara vuxit sig större.

Många byråer har sett okunskapen som en försäljningsmöjlighet och erbjudit ett smörgåsbord av digital marknadsföring till höga priser och låg kvalitet.
Möjligheterna att gå in i en pitch som en ”bullshit artist” har nog aldrig varit så bra som de varit under de senaste årens snabba digitala utveckling. Och handen på hjärtat, i SEO-branschen där jag främst verkar har vissa aktörer dragit nytta av okunskapen, precis som många andra i kommunikationsbranschen. En sådan utveckling är inte bara negativ för alla som arbetar med kommunikation och marknadsföring, det hindrar även svenska företag från att möta digitaliseringen och bli konkurrenskraftiga.

Men faktum är att problemet i huvudsak inte ligger hos giriga byråer, problemet ligger i företagens högsta ledning som inte prioriterar digital kompetens, helt enkelt för att de inte vet bättre. Om vi någonsin ska kunna vända detta måste den yttersta toppen i bolagen ha tillräcklig kompetens inom det digitala området. Det är först när de på ledande positioner har rätt kunskap som rätt marknadschef kan anställas. Det är först då hårdare krav kan sättas på sovande byråer. Och först då ett digitalt tänk kan genomsyra hela företaget. Välkommen in i 2017, året då ditt nyårslöfte inte ska vara att sluta äta godis eller göra en svensk klassiker, du måste bli en digitalist!

Gabriel Ghavami, CEO för GO MO Group

VI VILL BLI SVERIGES BÄSTA SEO-FÖRETAG

Vi är ett proaktivt och målmedvetet team som med fullt fokus jobbar ihop för att i alla lägen kunna erbjuda marknadens mest kompletta sökmotoroptimeringstjänst (SEO-tjänst).

Sverige står inför enorma utmaningar och många i näringslivet har halkat efter den digitala evolutionen. Konsumenten är idag helt drivande och vi företagare måste haka på, kosta vad det kosta vill! Marknadsavdelningens roll och möjligheter har förändrats blixtsnabbt de senaste åren.

Det räcker inte längre att förlita sig på gamla tillvägagångssätt utan det krävs drastiska förändringar av marknadsföringsavdelningen för att hänga med i den digitala djungeln och för att komma ut som en vinnare.

Vi ser oss som en partner i den resan och erbjuder förutom SEO, utveckling av hemsidor, e-handelssidor och mobilvänliga hemsidor. Helheten är avgörande och vi tror vår styrka ligger i att vi kan erbjuda och har kompetens inom både webbutveckling och online-marknadsföring.

FÖRTROENDEUPPDRAG OCH REKORDSTART

Även 2017 började på topp då vi fick in prestigeuppdrag ifrån bl.a. Alfa Laval och Raison dÉtre. Två internationella uppdrag som innebär Content Marketing och SEO på flera internationella marknader.

Vi är stolta över att vi lyckats utforma en SEO-tjänst som ligger otroligt rätt i tiden och som vi till ett mycket bra pris kan erbjuda våra kunder. Vår framgång hade aldrig varit möjlig utan vårt SEO-team som varit otroligt proaktiva och lyckats uppnå enormt bra resultat för våra kunder på relativt kort tid! 

GO MO GROUP I SIFFROR

Bollen har precis satts i rullning och det roliga ligger framför oss. Ambitionen är att växla upp ytterligare och målet är att växa med ytterligare +50 % under 2017. Bolaget omsatte strax över 25msek (2016).

Stor del av framgången beror på hårt arbete och ett enormt fokus, men det faktum att vi lyckats kapitalisera på paradigmskiftet inom den digitala världen, och att Google ändrat spelreglerna för den organiska rankningen är också bidragande.

För mer info: www.gomogroup.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.